Familien Biering

Familien Biering

Forsinket Bryllupsrapport

GenereltPosted by Karin Biering 08 Sep, 2009 22:00
Forrige lørdag var vi til Bryllup i København hos Iben og Klaus, som er en del af konfektligaen. Vi burde jo forlængst have blogget om den fantastiske fest, men vi har ventet på et foto, som kommer her (fotograf: Signe)Velsignelsen var i Brorsonskirken, og festen i Apotekerforeningen.

Jeg har glædet mig til at skrive om maden, for JEG HAR ALDRIG smagt så eventyrlig, fantastisk, underlig (?), fantasifuld mad. Temaet var vist nok "Nyt Nordisk Køkken møder Spejder", men hovedvægt på det første, spejderdelen bestod i at vi alle skulle ud og stege moskusokse på bålfade i gården under hovedretten. Kokken hedder Thomas (og er iøvrigt gift med min kollega Stine, som også er Ibens gamle gymnasieveninde):

Her kommer menuen, det er ikke det hele jeg ved hvad er, men det hele smagte godt:

Appetizer planke

Røget rensdyr m. tørrede skovjordbær og tørret gran
Kantarel toast m. brombær
Krabberulle – sødskærm filo/pandekage, creme f, forårsløg
Ristet rugbrød m. rimmet rødbedelaks æble - peberrod og skyr

To slags brød med svampecreme og ramsløg-salt

Forret 1

Hummersuppe i glas shotglas, tilsmagt med æble
Stegt jomfruhummer, fennikelnugget, fennikel-perlebygotto, friteret tang, smørsauteret kveller

Termokrus

Kammusling, ramsløgsstøv og brunet smør

forret 2

fisk – herre: Stegt knurhane m. porrestøv, dampet sennepsporre, tørret skagenskinke, hyldekapers, dildskærme og tallerkensmækker

fisk – damer: Stegt havtaskekæbe m, ærtepure og ærteskud og blomster

Mellempetriskål

Grangele, ribsgele, frysetørret jordbær og hindbær, havtornbær, tørrede blåbær, kandiseret gran

hovedret

Moskusokse på pind – grill selv
Vagtler med gris, hyben og rønnebær
Feldsalat m. multebærdressing
Gulerod i gulerod – kørvel- tørrede sure skræller kørvel
Små kartofler m . karl-johan/tyttebær vinagrette, skovsyre, rugbrødsbaconjord
Bagt kålroemos m. violer
Gulebeder m. hasselnødder
Sauce på krondyr, moskus, rensdyr og kalv

- og hvad så med desserten?
Den havde Iben og Klaus ønsket sig fra konfektligaen (med supportere); en stor kage med en avisside trykt på marcipan, dette var en overraskelse:
Vores praktiske bidrag var desværre begrænset, da kagen blev lavet fredag, men vi leverede jyske blåbær, som kan være svære at skaffe på Nørrebronx.

  • Comments(0)