Familien Biering

Familien Biering

Oprydning og lektier

HjemmePosted by Christian Biering 12 Sep, 2009 15:06
Endelig en lørdag hvor vi ikke skulle andet end at være... hjemme. Af samme grund var der også lavet en laaaaang seddel med alle de ting vi skulla og skal gøre i løbet af weekenden.
Indtil videre har huset fået den store overhaling, med oprydning og støvsugning. Johanne har også fået lavet sine ugeopgaver til skolen - på sit ny-opryddede værelse
og efter at Karin havde afleveret Tobias hos hans børnehaveveninde, Thea, så så hun muligheden for at "støtte" Johanne i lektierne i Johannes sækkestol med dagens aviser.

Selv huset kat - Asterix - fandt endelig fundet ro (efter støvsugningen var stoppet) - velplaceret i solen og så den kunne overskue situationen.

Og mig - ja jeg venter nu blot på at Johanne og Karin bliver færdige, så vi kan få noget kakao og jeg kan komme op i stuen og spille mit nye Wii-spil.

Dejligt med en effektiv weekend smiley

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post235

Rovdyret Asterix

HjemmePosted by Christian Biering 07 Aug, 2009 14:20
Vi har fået et rovdyr i huset! Indtil nu har Asterix primært vist sig fra hygge-putte-lege-sove siden, men i dag fandt vi ham i indkørslen i færd med at gøre det af med et bytte: En lille mus, enten en unge eller en lille spidsmus.

Til stor begejstring for Tobias, tog det Asterix en del tid at gøre det af med musen, primært fordi han liiiige skulle lege lidt med den.

Ind imellem skulle han også lige ligge lidt og kigge på den stakkels mus, der imens forsøgte at kravle/humpe væk.

Nu afventer vi blot hvad det næste bytte er - og om han også er i stand til at fange lidt større mus; vi har jo også halsbåndsmus som han meget gerne må tage.

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post225

Kravlegård, model stor

BørnPosted by Christian Biering 19 Jul, 2009 22:00
Søndag var den store oprydnings- og rengøringsdag. Der blev støvsuget, vasket gulve, ryddet op, slået græs, luet og bygget kradsetræ til den kommende kat.

Når der skal gøres en indsats kræver det ro og plads, så derfor var børnene så venlige at opfinde en ny form for kravlegård:

Eller også var det blot en af de mange ting de legede så godt sammen med i løbet af dagen, så forældrene kunne pukle i fred og ro.

Hvor er det dejligt med et par børn der kan lege godt sammen og ikke hele tiden hænger på forældrene eller skændes smiley. Også selvom om de så havde valgt at grave et 10 centimeter bredt og 30 centimeter dybt hul i græsplænen inden i "kravlegården".

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post218

Kønsspecifik udklædning

BørnPosted by Christian Biering 19 Jun, 2009 11:27
Som opfølgning på indlægget om kønsspecifikke hjul, må man sige at udklædning bryder lidt (eller meget) med det kønsspecifikke - i hvertfald på Ellesvinget.

Tobias havde i dag besøg af Tobias fra børnhaven, og de så sådan ud...

... så her kunne en lyserød cykel måske havde været OK.


  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post209

Krabbejagt i Horsens

UdePosted by Christian Biering 14 Jun, 2009 21:46
I dag fik vi opfyldt en gammel aftale med Karins studieveninde Gitte, da vi besøgte hende og hendes mand John i Horsens for at fiske krabber.

Efter at have fået en god og lækker frokost tog vi til stranden i Horsens fjord og trodsede den kolde blæst ude på en badebro: Så skulle der fiskes krabber.

Det er ganske enkelt: Bind en lang snor i en klemme, knus en musling, sæt muslingen i klemmen og smid klemmen i vandet. Så iver man blot snoren forsigtigt op igen og håber der er en krabbe der holder fast i muslingen, imens den spiser af den.

Efter at have fanget krabber i en halv times tid, blev det for koldt i vinden og krabberne blev sat ud igen.

Herefter gik turen tilbage til lejligheden på gågaden i Horsens, hvor der ventede cafelate og frugttærte.


  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post206

Forældre møde i 1.b.

BørnPosted by Christian Biering 04 Jun, 2009 13:17
Som "naturvoksen" kan man ikke bliver andet end glad når man bliver inviteret til forældremøde i Johannes klasse i skoven. Det var en god aften, hvor alle deltagere SKULLE finde/save ét stykke brænde så det lille brændeskur ved udeskolen kunne blive fyldt op. Karin og Tobias gik seriøst til arbejdet og fældede flere træer (de var altså væltet og døde) som så Tobias og nogle andre stærke mænd slæbte til "savværket". Da der ikke skulle slæbes mere, gik Tobias i gang med saven og har allerede forstået at sætte lærerne i arbejde, inden han starter i skolen.

I baggrunden er det Johannes matematiklærer, Inge, som tålmodigt holder imens Tobias saver.

Aftenen bød også på skoldhed suppe lavet over bål, pølser og snobrød. Derudover læste børnene op fra deres egen personlige bog om trolde og bagefter fremsagde alle de søde englebørn et fælles rim om trolde (hvor smukt - snøft).

Der var også lidt gode informationer til de voksne, da Inge (hende matematiklæreren) lukkede lidt op for posen i forhold til hvem klassen skal have som lærere næste år, efter et meget turbulent år med mange forskellige dansklærere. Inge kunne meddele at hun fortsætter, nu som dansklærer og som klasselærer, et hverv som hun skal dele med den lærer som skal have klassen i matematik, men som hun endnu ikke kunne sige navnet på.

Så en god aften og et par meget trætte børn da vi kom hjem.

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post203

Tobias fødselsdag 2009

BørnPosted by Christian Biering 30 Apr, 2009 20:39
Her ca. én uge senere kan vi se tilbage på et par dejlige fødselsdagsdage for Tobias.

Det hele startede som det sig hør og bør: Med morgensang på sengen og gaver på bordet. Dagens hit var en ny rockguitar (som han i øvrigt har sovet med i sengen de sidste 5 dage)

Efter en hyggelig morgen skulle der ventes. Ventes på at børnehaven kom og kunne holde en hyggelig frø-fødselsdag. Det startede med en jagt på frøen der, bevæbnet med en kniv og en kotelet, havde stjålet al slikket. Den blev heldigvis fundet, så der kunne uddeles slikposer, spises kage, gives gaver og så leges med alle Tobias' og nogle af Johannes ting. Efter 1 1/2 times intensiv leg sagde vi farvel og ryddede op.

Om eftermiddagen skulle farmor hentes og der var selvfølgelig også gaver i kufferten. Farmor hjalp også med at samle de nye legoting, med stor tålmodighed.

Lørdag havde vi inviteret gæster til fødselsdag og det blev en dejlig dag med lagkage, (beton)boller, kakao og kaffe. Efter dette måltid rykkede vi alle sammen udendørs og nød solen og varmen resten af eftermiddagen. Ungerne nåede både at spille fodbold med Tobias' nye bold og bygge flere af hans nye legoting.  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post189

En næsten ny FDF'er

BørnPosted by Christian Biering 30 Apr, 2009 20:19
Så oprandt dagen hvor Johanne startede til "rigtig" FDF i en "rigtig" kreds. Efter at have set et billede i avisen af hendes børnehaveveninde Nicoline, iført FDF-skjorte, fik Johanne endelig lyst til at prøve kræfter med FDF.

Johanne og Nicoline snitter.


Det første møde var en succes med sang, leg og snitning - åbenbart så meget at Johanne så noget forkert ud i ansigtet da hun fandt ud af at der ikke er FDF om en uge p.g.a. Storbededagsaften. Til gengæld er der mini-sommerlejr i Kristihimmelfartsferien som hun gerne vil med på: 4 nætter afsted alene uden mor og far! Så nu må vi se

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post188
Next »