Familien Biering

Familien Biering

Kønsspecifikke hjul

BørnPosted by Karin Biering 18 Jun, 2009 21:37
Tobias har fået ny cykel af mormor. Efter at have kørt i nogle måneder på Johannes gamle, som desværre er lyserød, har han fået fat i det fakta, at det er en pigecykel (underforstået:den kører drenge ikke på) og han var blevet ked af, at have den med i børnehaven. Imidlertid var det et helt andet argument han fremførte; eftersom den anden er punkteret, er vi nødt til at købe en ny??!
Nu er cyklen kommet og samlet, og Tobias kunne tage den med i børnehave idag til cykelløbsdag (det havde vel nærmest kostet os en barns første sygedag, hvis vi kun havde haft den lyserøde).

I går skulle han forklare hvad cykelløbsdag går ud på: "det gælder ikke om at køre stærkt eller komme først eller noget, man skal jo bare have det sjovt"

I dag er tonen lidt anderledes: "jeg er den i børnehaven, der kan køre hurtigst og jeg har den største cykel"

Hvad sker der lige med den kønsopdeling af alle produkter til børn: Da Johanne var lille fik hun en skubbescooter i rød/blå/gul, Tobias arvede den, og nu har børnehaven overtaget den. Idag er en skubbecykel enten et lyserødt glimmerhelvede eller en sort politimønstret en, kun med det formål at hvert barn skal have din egen af alting. Det samme gælder for løbehjul, rulleskøjter, madkasser, skoletasker, legetelte, badebassiner osv osv. Kun med det ene formål at øge forbruget. Heldigvis kan jeg se at babytøj idag er mere unisex (70ér retro), så måske vender det igen?

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post208