Familien Biering

Familien Biering

Vinterferie, kulde, hygge og sne

FeriePosted by Christian Biering 15 Feb, 2009 20:53

Så er en dejlig vinterferie næsten overstået. En ferie hvor Karin arbejdede, Christian holdt ferie og Johanne og Tobias dels var i børnehave/SFO og dels passede deres far i sommerhuset.

Efter Johanne og Tobias havde været et par dage i SFO og børnehave pakkede vi sammen og tog af sted til Hesselhus for at slappe rigtigt meget af. Karin skulle dog arbejde torsdag og fredag, men for Johanne, Tobias og Christian var der lagt an til ferie.

Vejret begyndte nu også at blive en anelse vinterligt – dog primært på temperaturen, som holdt sig et pænt stykke under 0 grader. Det holdt os dog ikke fra at tage en tur til vores ”stamsø”, som i dagens anledning var frosset til, men var ganske smuk i den klare frostluft og solskin. Ungerne forsøgte ihærdigt at slå hul på isen, hvilket kun lykkedes helt inde ved kanten – og så var Tobias kun ved at ryge med grene ud i vandet 2 gange.

Hjemme ved sommerhuset kunne vi gå i gang med årets første reelle sneboldskamp, selvom det var meget småt med sneen.

Tobias mente dog at det var rigeligt til lige at prøve den gamle kælk.

Når vi ikke var uge i den frostklare luft, hyggede vi os indendørs med diverse sysler. Vi fik blandt andet ryddet op i spilleskabet og frem kom straks en god gammeldags ”flonellograf”: En floneltavle med små figurer som under straks kastede sig over.

Derudover gik Johanne i gang med at strikke en hue på sin forstørrede Strikke-Lise imens Tobias prøvede at holde styr på garnet.

Fredag blev udnævnt til store films-dag og derudover blev der bygget hule. Så stuen lignede på et tidspunkt en rigtigt sommerhusvinterferiehyggestue.

Lørdag morgen blev vi vækket (næsten) af Elin der ringede og meddelte at nu var kyllingerne på vej ud af æggene. Så efter at have spist morgenmad, gik turen ud til Elin og Knud Erik for at se på et af Guds små vidundere – i en rugekasse – under kyndig vejledning af Knud Erik.

Søndag vågnede vi op til massere af sne – ENDELIG! Vi pakkede hurtigt og kørte hjem til Ellesvinget og til den gode kælkebakke.

Her blev der kælket, bygget snemand, slåsset med sne, kælket, bygget snemand hos naboen og kastet med sne på en anden nabo. Så på Ellesvinget fik vi rigtig meget ud af sneen, som nu stille og roligt smelter igen.

Så alt i alt en dejlig vinterferie med både vinter, hygge og sne. 

Se flere billeder på vores billed-hjemmeside: http://billeder.ellesvinget18.dk/

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post162