Familien Biering

Familien Biering

Hvem er de kendte?

BørnPosted by Karin Biering 17 Sep, 2009 22:17
Johanne har fået sig en bekymring:
"Jeg ved jo ikke nogenting om hvem de kendte er - ALLE de andre* kender Lady Gaga og Sukkerchok, men jeg jo ikke engang hvordan de ser ud!"

Vi kan nu vælge mellem flere forskellige svarmuligheder:
1:Googl dem (altid mit førstevalg)
2:Glem det, det ved vi heller ikke, og det er ikke vigtigt!
3:Købe et blad til hende (hvilket?)
4:De er bare en social konstruktion, så hvordan synes du de ser ud?

* "ALLE de andre" er en samlebetegnelse for mindst en anden person i klassen, tidligere også anvendt i sammenhængen: "ALLE de andre har en trampolin"

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post236

Kropsopfattelse

BørnPosted by Karin Biering 01 Sep, 2009 21:53
I Tobias's børnehave har de haft et tema om kroppen i de sidste uger, hvilket har kastet nogle guldkorn af sig:

Her ses først hans full size selvportræt:Først tegnede de rundt om kroppen på en stykke papir og klippede ud, og siden kom der tøj på (sort jakkesæt med butterfly) og indenunder tøjet er der et rødt hjerte i karton. Ansigtet er lidt svært at se på fotoet, men jeg kan forsikre at det er de styggeste blodskudte øjne.
Idag kunne han så forklare mere om kroppen: "der er fyldt med røde slanger indeni kroppen; der er nogle der går op til knolden, det er dem vi bruger til følelserne, og så er der også nogen i maven; de er til maden". Imorgen går turen med på skolen hvor de skal de "skeletterne i skabet".

Fra en nabo (som ønsker at være anonym) har vi fået refereret følgende ordveksling:

Naboen står og maler med bar mave.

Tobias: (kigger og peger på nabos overkrop): "er det der muskler?"
Nabo: (trækker maven ind og siger stolt): "ja - det er det da"
Tobias: "Nå - det ligner ellers patter!"


  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post232

Kravlegård, model stor

BørnPosted by Christian Biering 19 Jul, 2009 22:00
Søndag var den store oprydnings- og rengøringsdag. Der blev støvsuget, vasket gulve, ryddet op, slået græs, luet og bygget kradsetræ til den kommende kat.

Når der skal gøres en indsats kræver det ro og plads, så derfor var børnene så venlige at opfinde en ny form for kravlegård:

Eller også var det blot en af de mange ting de legede så godt sammen med i løbet af dagen, så forældrene kunne pukle i fred og ro.

Hvor er det dejligt med et par børn der kan lege godt sammen og ikke hele tiden hænger på forældrene eller skændes smiley. Også selvom om de så havde valgt at grave et 10 centimeter bredt og 30 centimeter dybt hul i græsplænen inden i "kravlegården".

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post218

Kønsspecifik udklædning

BørnPosted by Christian Biering 19 Jun, 2009 11:27
Som opfølgning på indlægget om kønsspecifikke hjul, må man sige at udklædning bryder lidt (eller meget) med det kønsspecifikke - i hvertfald på Ellesvinget.

Tobias havde i dag besøg af Tobias fra børnhaven, og de så sådan ud...

... så her kunne en lyserød cykel måske havde været OK.


  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post209

Kønsspecifikke hjul

BørnPosted by Karin Biering 18 Jun, 2009 21:37
Tobias har fået ny cykel af mormor. Efter at have kørt i nogle måneder på Johannes gamle, som desværre er lyserød, har han fået fat i det fakta, at det er en pigecykel (underforstået:den kører drenge ikke på) og han var blevet ked af, at have den med i børnehaven. Imidlertid var det et helt andet argument han fremførte; eftersom den anden er punkteret, er vi nødt til at købe en ny??!
Nu er cyklen kommet og samlet, og Tobias kunne tage den med i børnehave idag til cykelløbsdag (det havde vel nærmest kostet os en barns første sygedag, hvis vi kun havde haft den lyserøde).

I går skulle han forklare hvad cykelløbsdag går ud på: "det gælder ikke om at køre stærkt eller komme først eller noget, man skal jo bare have det sjovt"

I dag er tonen lidt anderledes: "jeg er den i børnehaven, der kan køre hurtigst og jeg har den største cykel"

Hvad sker der lige med den kønsopdeling af alle produkter til børn: Da Johanne var lille fik hun en skubbescooter i rød/blå/gul, Tobias arvede den, og nu har børnehaven overtaget den. Idag er en skubbecykel enten et lyserødt glimmerhelvede eller en sort politimønstret en, kun med det formål at hvert barn skal have din egen af alting. Det samme gælder for løbehjul, rulleskøjter, madkasser, skoletasker, legetelte, badebassiner osv osv. Kun med det ene formål at øge forbruget. Heldigvis kan jeg se at babytøj idag er mere unisex (70ér retro), så måske vender det igen?

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post208

Forældre møde i 1.b.

BørnPosted by Christian Biering 04 Jun, 2009 13:17
Som "naturvoksen" kan man ikke bliver andet end glad når man bliver inviteret til forældremøde i Johannes klasse i skoven. Det var en god aften, hvor alle deltagere SKULLE finde/save ét stykke brænde så det lille brændeskur ved udeskolen kunne blive fyldt op. Karin og Tobias gik seriøst til arbejdet og fældede flere træer (de var altså væltet og døde) som så Tobias og nogle andre stærke mænd slæbte til "savværket". Da der ikke skulle slæbes mere, gik Tobias i gang med saven og har allerede forstået at sætte lærerne i arbejde, inden han starter i skolen.

I baggrunden er det Johannes matematiklærer, Inge, som tålmodigt holder imens Tobias saver.

Aftenen bød også på skoldhed suppe lavet over bål, pølser og snobrød. Derudover læste børnene op fra deres egen personlige bog om trolde og bagefter fremsagde alle de søde englebørn et fælles rim om trolde (hvor smukt - snøft).

Der var også lidt gode informationer til de voksne, da Inge (hende matematiklæreren) lukkede lidt op for posen i forhold til hvem klassen skal have som lærere næste år, efter et meget turbulent år med mange forskellige dansklærere. Inge kunne meddele at hun fortsætter, nu som dansklærer og som klasselærer, et hverv som hun skal dele med den lærer som skal have klassen i matematik, men som hun endnu ikke kunne sige navnet på.

Så en god aften og et par meget trætte børn da vi kom hjem.

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post203

Efter Johannes første sommerlejr

BørnPosted by Karin Biering 26 May, 2009 22:22
Et stort skidt er taget for Johanne, og hun kom hjem efter 5 dages sommerlejr med en stor oplevelse i baggagen. Onsdag aften blev vi faktisk ringet op at en af lederne, som fortalte at Johanne var ked af det og sagde, at hun havnede sin mor og far, og da de ikke kendte hende sågodt, var de itvivl om hvad de skulle gøre. Heldigvis vidste Johanne ikke noget om opkaldet, så Christian opfordrede dem til at holde hende beskæftiget og at ringe igen hvis de vurderede, at vi skulle hente hende. Så var det lige, at jeg for første gang i de godt 8 år jeg har været en mor, at jeg forvandlede mig til en pylremor. Jeg var klar til at køre ud og hente hende med det samme, og lå på sofaen med mavepine over at mit lille pus måske var ked af det. Heldigvis sejrede fornuften og de erfarne ledere, som fik taget sig så blændende af hende, at hun helt glemte at være ked af det. Heldigvis fik vi en SMS ved 23 tiden, at hun sov og havde haft en hyggelig aften. Så kunne jeg også sove godt! Sikken en gave for livet at få; at turde tage afsted med vildt fremmede og klare sig selv er jo kompetencer, som man får brug for hele livet.

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post199

Vi er ikke de klaphatte...

BørnPosted by Karin Biering 16 May, 2009 21:10
...af forældre som ikke sørger for at sætte navn i deres barns tøj inden sommerlejr. Selvom Johanne selv pakker og vi tror hun kan genkende sit tøj, så er det jo helt almindeligt at børn pure nægter at de har en trøje med (fordi de ikke gider finde den frem) og desuden er Johanne belastet af visse gener, som både spreder og samler på de forkerte tidspunkter.Vi syr ikke navn i strømperne, de overlever næppe 5 dages vikingeliv, hvis de altså har været oppe af tasken (det sker nok ikke automatisk).

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post197
Next »