Familien Biering

Familien Biering

Nøddejagt

UdePosted by Karin Biering 20 Sep, 2009 21:25
Vi har været ud og plukke nødderne ned fra vores 2 nøddebuske, samt på et nødderov til en offentlig nøddebusk:


  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post239

Vind og vejr dag

UdePosted by Karin Biering 19 Sep, 2009 20:01
Det har været det skønneste vejr idag, ikke lige regn og rusk, som man forventer af en efterårsdag, hvilket var skønt fordi vi var på Sletten med Familie-friluftskredsen, men også skidt fordi vi var på Sletten med Familie-friluftskredsen og skulle lave vind og vejr aktiviteter. Vi lavede regnmålere, barometre af fyrrekogler og vindmøller, herunder en der kan blæse sæbebobler, så nu kan vi næsten ikke vente til ruskevejret.
Tobias er ikke så nem at holde fanget med den type aktiviteter i lang tid, så han gik med på madholdet:Johanne hyggede sig med en hel del andre store børn idag. Efter vi kom hjem blev begge børn spurgt, hvad der havde været det bedste idag; de svarede uafhængigt af hinanden: "det var, da vi legede dåseskjul". Lidt tankevækkende, vi håber at alle de andre fede oplevelser lagres på anden vis.
Jeg var også på madholdet (fisk i aviser, ris og gnavegrøntsager, samt naturligvis snobrød til forret og dessert):
Vi var 40 deltagere idag, heraf 4 nye familier. Det er rigtigt dejligt, men også en størrelse arrangement, som kræver en del planlægning og logistik, og ikke mindst fantasi, når man skal lægge et program, der kan passe til familier med børn mellem 0 og 11 år. Rigtigt gode udfordringer....

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post238

Efterårsweekend

UdePosted by Karin Biering 08 Sep, 2009 21:16
Vi har tilbragt weekenden i sommerhuset, efter en lang række weekender med festivitas, var denne weekend blank for aftaler. Vejret har mildest talt været ringe, så vi har primært spillet masser af spil, læst, malet, spist klassiske sommerhusretter såsom pizza og æbleskiver (hver for sig!) og Johanne og jeg har lavet en masse ekstra rønnebærkranse til fuglemad. Vi gik dog også en enkelt tur; Christian var så heldig at hans ur gik i stykker for et par uger siden, så han har købt et nyt, som er et løbeur med indbygget GPS og meget andet gejl, så uret fik en del opmærksomhed undervejs: Nu kender vi f.eks. de præcise koordinater for hurtigbroen, og vi ved at Tobias går ca. 4 km i timen og at Johanne kan løbe 7,4 km/timen med en maxhastighed på 14,7 km i timen. Søndag var vi på inviteret rov i Elin og Knud Eriks hindbærbed og fik fryseren fyldt med lækre hindbær, samt en pose gulerødder og porre. Senere har vi fået lov at komme og hente nogle rødbeder, for jeg er kommet til at love Johanne at hun selv må prøve at sylte dem.

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post233

Fisketur igen - og en løsladelse

UdePosted by Karin Biering 01 Aug, 2009 23:07
Vi fik ikke rigtigt nok sidste weekend, så idag har vi været afsted igen, med lidt længere tid denne gang:
Der er en børnesø, hvor børn må fange to fisk hver inden de skal fiske i de rigtige søer, og inden der var gået en halv time havde både Johanne og Tobias nået dette mål.Derefter gik det løs i den store så, hvor vi også havde bid flere gange af nogle store fisk, som vi fik trukket helt ind så vi kunne se dem, men af uforklarlige årsager hoppede de af lige inden de skulle landes. Vi må gøre noget forkert?

Nå - dagens absolutte højdepunkt var dog at Asterix endeligt fik lov til at komme udendørs idag, han havde meget travlt med at udforske haven, og selvom han har et navn, så kommer han bestemt ikke, når vi kalder. Til gengæld kommer han, når madskålen kalder, og det er jo også en udmærket ordning. Med mindre man fotograferer på en meget hurtig tid, er det ikke muligt at fotografere sådan en begivenhed, så vi har fanget ham inde istedet:Han ser vist lidt sur ud, men det er ham bestemt ikke.....

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post224

Selvforsynende

UdePosted by Karin Biering 26 Jul, 2009 22:13
Idag har vi været ude hos Elin og Knud Erik for at hente kirsebær:Vi fik også ærter med fra køkkenhaven og lovning på rødbeder og andet godt, for vores egne afgrøder lover ikke godt. Tobias proklamerede: "Vi skal altså ikke have noget salat, kun alt det gode"

Hjemme igen pakkede vi mad og fiskegrej i bilen og kørte til Vrads for at fiske:
Johanne har lige købt en ny fiskestang, som skulle indvies, og hun havde jo travlt med at bevise at hun kunne kaste meget langt med den. Nu er jeg den eneste, der fisker med Retro-grej, - når jeg altså ikke lige hjælper børn med at kludre fiskeline ud eller smører leverpostejmadder.Tobias havde sidste år helt tjek på at betjene spinnehjulet, han sagde en hemmelig remse for hver bevægelse og kastede iøvrigt langt, men i dag blev han helt overrasket over sine kast, at han gang på gang glemte at slå bøjlen over, hvilket resultede i megen linekludder. Begge børn fangede dog en fisk hver.

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post223

Blåbærtur

UdePosted by Karin Biering 23 Jul, 2009 21:12
Idag har vi været på blåbærtur til vores hemmelige sted, som heller ikke svigtede i år:Johanne plukker efter princippet én i posen - én i munden:Vi fandt også trolden, som havde gemt sig sidst:Hjemme vankede der blåbærmilkshakes:Blåbær-Gonzales:Her til aften er resten af bærrene blevet lavet til marmelade:
- og Tobias har været inde hos naboen med et glas meget varm marmelade, som tak for skoleagurker, rabarber og andet godt.

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post221

Landsskuet

UdePosted by Karin Biering 02 Jul, 2009 21:01
Tobias og jeg har været på tur idag til Landsskuet i Herning. Johanne og Christian var i København og Johanne er blevet derovre på ferie hos Rikke og Claus.
Vi fik set på landbrugsmaskiner i alle størrelser:
Dyr i alle størrelser (det er en kylling, undskyld det elendige foto):Tobias fik en medalje hos Jægerforeningen for at svare rigtigt i en quiz, og så bliver det jo ikke meget bedre. Da vi næsten havde set alle dyrene, fandt vi Lundumfårene og deres familie, og så var vi jo lige nødt til at de dem (altså fårene) blive præsenteret, de vandt desværre ikke. Tobias var meget optaget af de sløjfe-ting, som blev sat på dyrene. Nok det bedste udflugtmål med en 5 årig bydreng, og godt vi ikke havde Johanne med; der var jo store arealer med hesteudstyr, og hvis vi kender hende, så ville hun have insisteret på at klappe samtlige heste plus de andre dyr. Tobias sov hele vejen hjem i bilen, som var ulidelig varm, efter at have stået i solen hele dagen.

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post213

Udeweekend

UdePosted by Karin Biering 21 Jun, 2009 23:46
Hermed et indlæg om den forgangne weekend i en noget forkortet udgave, jeg havde lige siddet og forfattet et mægtigt lagt skriv, og kom så til at slette det hele inden jeg gemte - DUMT!

Med familie-friluftskredsen på vandretur til Himmelbjerget:

Årets første blåbær:Offensiv fiskestil ved vores insektvandhul ved sommerhuset:
Vi kan også sidde stille og roligt og betragte fangsten:Hyldeblomstsaftproduktion
Og det løse: Græstaget har det godt, vi overvejer at åbne en planteskole (det er der jo penge i) og sælge alle de småtræer vi kan rykke op med rod på sommerhusgrunden (popler bliver gratis, og der følger frokost med hvis man fjerner mere en 25 for egen kraft)
Johanne fik weekendens rekord: 9 skovflåter har vi måttet pille af hende.....

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post210
Next »