Familien Biering

Familien Biering

NY Blog

GenereltPosted by Karin Biering 01 Oct, 2009 11:20

Dette er det sidste indlæg i denne blog. Fremover vil vores blog være at finde ved at trykke her.

 • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post240

Forsinket Bryllupsrapport

GenereltPosted by Karin Biering 08 Sep, 2009 22:00
Forrige lørdag var vi til Bryllup i København hos Iben og Klaus, som er en del af konfektligaen. Vi burde jo forlængst have blogget om den fantastiske fest, men vi har ventet på et foto, som kommer her (fotograf: Signe)Velsignelsen var i Brorsonskirken, og festen i Apotekerforeningen.

Jeg har glædet mig til at skrive om maden, for JEG HAR ALDRIG smagt så eventyrlig, fantastisk, underlig (?), fantasifuld mad. Temaet var vist nok "Nyt Nordisk Køkken møder Spejder", men hovedvægt på det første, spejderdelen bestod i at vi alle skulle ud og stege moskusokse på bålfade i gården under hovedretten. Kokken hedder Thomas (og er iøvrigt gift med min kollega Stine, som også er Ibens gamle gymnasieveninde):

Her kommer menuen, det er ikke det hele jeg ved hvad er, men det hele smagte godt:

Appetizer planke

Røget rensdyr m. tørrede skovjordbær og tørret gran
Kantarel toast m. brombær
Krabberulle – sødskærm filo/pandekage, creme f, forårsløg
Ristet rugbrød m. rimmet rødbedelaks æble - peberrod og skyr

To slags brød med svampecreme og ramsløg-salt

Forret 1

Hummersuppe i glas shotglas, tilsmagt med æble
Stegt jomfruhummer, fennikelnugget, fennikel-perlebygotto, friteret tang, smørsauteret kveller

Termokrus

Kammusling, ramsløgsstøv og brunet smør

forret 2

fisk – herre: Stegt knurhane m. porrestøv, dampet sennepsporre, tørret skagenskinke, hyldekapers, dildskærme og tallerkensmækker

fisk – damer: Stegt havtaskekæbe m, ærtepure og ærteskud og blomster

Mellempetriskål

Grangele, ribsgele, frysetørret jordbær og hindbær, havtornbær, tørrede blåbær, kandiseret gran

hovedret

Moskusokse på pind – grill selv
Vagtler med gris, hyben og rønnebær
Feldsalat m. multebærdressing
Gulerod i gulerod – kørvel- tørrede sure skræller kørvel
Små kartofler m . karl-johan/tyttebær vinagrette, skovsyre, rugbrødsbaconjord
Bagt kålroemos m. violer
Gulebeder m. hasselnødder
Sauce på krondyr, moskus, rensdyr og kalv

- og hvad så med desserten?
Den havde Iben og Klaus ønsket sig fra konfektligaen (med supportere); en stor kage med en avisside trykt på marcipan, dette var en overraskelse:
Vores praktiske bidrag var desværre begrænset, da kagen blev lavet fredag, men vi leverede jyske blåbær, som kan være svære at skaffe på Nørrebronx.

 • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post234

Hvad går Karins phd projekt mon ud på?

GenereltPosted by Karin Biering 26 Aug, 2009 21:03
Hjerteliv - liv med hjertesygdom
Forkalkning af hjertets kranspulsårer er en almindelig lidelse blandt personer i erhvervsaktiv alder. Mange bliver behandlet med en ballonudvidelse (PCI), og en stor del af disse erklæres raske og vender hurtigt tilbage til arbejdsmarkedet. Man ved i dag kun lidt om hvordan det går patienterne efterfølgende, om de er i stand til at genoptage arbejdet fuldt ud og om de kan forblive i arbejde i samme omfang som tidligere. Man ved at ikke kun livsstilsfaktorer, men også sociale, psykologiske og erhvervsrelaterede faktorer kan give øget risiko for hjertesygdom. Projektet vil undersøge om disse faktorer også gør sig gældende i relation til evnen til tilbagevending til arbejdet og evnen til at forblive i arbejde samt til risikoen for fornyet hjertesygdom.

Formålene med studiet er:

 • at beskrive tidsforløb af selvvurderet helbred, funktionsevne, psykisk og social velbefindende, træthed, angst og depression.
 • at undersøge hvilke faktorer ved sygdom, behandling, person og miljø, som er afgørende for bevarelse af tilknytning til arbejdsmarkedet.
 • at undersøge psykosociale faktorers betydning for risiko for fornyet hjertesygdom.

Projektet følger 1617 patienter under 65 år efter de har fået lavet en ballonudvidelse på Skejby Sygehus. 1272 patienter har udfyldt introskemaet og følges derefter med spørgeskemaer hver fjerde måned i mindst to år. Dermed er der mulighed for at følge ændringer i patienternes liv over tid. Patienternes egne oplysninger kan suppleres med oplysninger fra Vestdansk Hjertedatabase, som indeholder kliniske oplysninger om de pågældende patienter, samt fra offentlige registre over medicinforbrug og forbrug af offentlige ydelser, for på den måde at skabe et samlet overblik over den enkelte patients forløb. • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post231

En gulddag

GenereltPosted by Karin Biering 25 Aug, 2009 22:31
Den rigtige dag til guldsko, jeg fik min forskningsprotokol(=opskriften på hvad jeg skal gøre) til mit PHD projekt tilbage fra bedømmerne på universitetet, uden at noget skal ændres, så nu kan jeg blive indskrevet 1/9. Projektet hedder "Liv efter hjertesygdom" og jeg skal lægge min lægmandsbeskrivelse ud imorgen.
PS: Faktisk gnaver guldskoene.....

 • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post230

Årets sidste sommerdag?

GenereltPosted by Karin Biering 20 Aug, 2009 20:52
Idag har det været varmt - meget varmt - og Johanne skulle starte til FDF efter sommerferien. Tobias og jeg skyndte os at springe i badetøjet og tog ned på Vestre Søbad imens:Et lille skridt på vejen, jeg øver mig i at være lidt mere en "sige ja - mor", som ikke pr. automatik afviser alle forslag, som kommer fra børnene, bare med den begrundelse at jeg er træt og det ville være lettere at lade være.

 • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post228

Dejlig weekend

GenereltPosted by Karin Biering 16 Aug, 2009 21:44
Den gode weekend startede allerede fredag morgen, hvor min gode kollega Stine havde forsynet min plads med en hel pose af mit ynglingsdope fra bazaren, nu er hun helt sikkert vores lokale jetsetdronning.
Lørdag tog til til Roskilde for at tage til et helt døgns friluftsbryllupsfest hos min studieveninde fra Fysioterapeutskolen Kirsten og hendes (nu) mand Torben. Dagen gik med kanotur på Roskilde fjord, bål og snobrød, rundbold, masser af fantastisk mad og så fik jeg en tur i kajak, det er mange år siden, men uhhh, det var alt for fedt at prøve igen.Vi burde jo have taget et billede af brudeparret, men det glemte vi, men vi kan bevidne at de var smukke og glade. Der var masser af børn med til festen, så Johanne og Tobias fik nye venner og holdt ud helt til 00.30. Vi var derfor alle lidt trætte, men ikke mere end at vi på hjemvejen kunne smutte fordi ministeriet, som jo har flyttet kontoret fra Frederiksberg til Midtsjælland. Endeligt fik vi hilst på mindsteministeren, som kun Johanne har mødt tidligere. Hjemme igen blev vi mødt af en meget kælen kat, som vist blev meget glad for at se os. Johanne lå på sofaen i sin sovepose og så fjernsyn, da Asterix straks puttede sig helt ned i posen til hende:Han har i den grad erobret vores hjerter, og vi synes det er en rigtig god og nem måde at have kæledyr på.

 • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post227

Vi fester...

GenereltPosted by Karin Biering 18 Jul, 2009 23:23
Efter vi kom hjem fra sommerhuset arrangerede Tobias og Johanne en spontan fest på terrassen med dans, musik og tilskuerpladser med kirsebæranretning på sølvdug, hvor der også var pyntet op med pap- og rigtige blomster, en fastelavnsmaske samt en kuglepen (?)
Dansemusene skejer ud (til musik fra March og Lejr) Vi sparer sammen til psykologregningen.Idag har vi så været til 70års fødselsdag hos Elin, hvor den fik hele armen med festtøj, fint hår og smykker, her viser Johanne sit armbånd til mor og mormor:Frank og jeg tæmmer industriopvaskeren, læg mærke til mit valg af sko til denne opgave:
Bordene var pyntet med bl.a. små bukketter med de 4 kornsorter (idag er der vist værentligt flere end 4) og jeg har endeligt lært at skelne dem fra hinanden.
Jeg kan huske noget af en sang man kan huske det på, men nu kan jeg ikke huske teksten og vil lære den til børnene. Det er samme melodi som den sang om verdenhjørnerne, ugedagene og månederne og her kommer det jeg kan huske:

[noget med hvede, to linier]
Havremandens klokker
ringler når han rokker
Rug har ikke nær så stor og flot paryk som byg

Er der nogen der kan huske resten?

Update:
Her kommer så hele teksten (Google er min ven!)

Nord og syd og øst og vest er alle vegne hen.
Når i Vesterhavet
solen er begravet,
står den op i Østersø den næste dag igen.

Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag ….. mon
ikke vi skal bruge
denne hele uge
for at sove rigtig længe søndag morgenstund.

Januar og februar og marts, april og maj.
Først i juni kommer
søndenvind og sommer.
Fra Sct. Hans går dagene igen den korte vej.

Hveden er en vigtigper, er skaldet, tæt og tyk.
Havremandens klokker
ringer, når han rokker.
Rug har ikke nær så lang og flot paryk som byg.

Juli og august – og nu står rugen tung og gul.
Så bli’r det september
oktober og november
og til allersidst december, og så er det jul.


 • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post217

Provinsielt?!

GenereltPosted by Karin Biering 16 Jun, 2009 20:46
Nu nåede vi så bunden (eller toppen om man vil). Vi er blevet ejere af tupperware produkter:Formedelst en mindre formue, er vi nu ejere af en havregrynbøtte og en plastikkagespade (sidstnævnte var vist en slags bonus?). Dertil kommer en rosinbøtte, som var blevet forbyttet med noget andet, så den får vi først i næste uge. Vi undslap selve homepartiet, eller rettere sagt: jeg undslap, for det er vist ikke noget mænd bliver inviteret til, og kunne nøjes med at bestille de to ting, vi skulle have. Taget i betragtning at vores havregrynsbøtte har et årligt flow på ca. 50 kg havregryn, er det en inventardel, der virkeligt er slid på, og den nuværende kan ikke klare mosten. Tupperware skulle efter sigende holde evigt, og den virker da også solid. Således placeret i den provinsielle superliga........

 • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post207
Next »