Familien Biering

Familien Biering

NY Blog

GenereltPosted by Karin Biering 01 Oct, 2009 11:20

Dette er det sidste indlæg i denne blog. Fremover vil vores blog være at finde ved at trykke her.

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post240

Nøddejagt

UdePosted by Karin Biering 20 Sep, 2009 21:25
Vi har været ud og plukke nødderne ned fra vores 2 nøddebuske, samt på et nødderov til en offentlig nøddebusk:


  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post239

Vind og vejr dag

UdePosted by Karin Biering 19 Sep, 2009 20:01
Det har været det skønneste vejr idag, ikke lige regn og rusk, som man forventer af en efterårsdag, hvilket var skønt fordi vi var på Sletten med Familie-friluftskredsen, men også skidt fordi vi var på Sletten med Familie-friluftskredsen og skulle lave vind og vejr aktiviteter. Vi lavede regnmålere, barometre af fyrrekogler og vindmøller, herunder en der kan blæse sæbebobler, så nu kan vi næsten ikke vente til ruskevejret.
Tobias er ikke så nem at holde fanget med den type aktiviteter i lang tid, så han gik med på madholdet:Johanne hyggede sig med en hel del andre store børn idag. Efter vi kom hjem blev begge børn spurgt, hvad der havde været det bedste idag; de svarede uafhængigt af hinanden: "det var, da vi legede dåseskjul". Lidt tankevækkende, vi håber at alle de andre fede oplevelser lagres på anden vis.
Jeg var også på madholdet (fisk i aviser, ris og gnavegrøntsager, samt naturligvis snobrød til forret og dessert):
Vi var 40 deltagere idag, heraf 4 nye familier. Det er rigtigt dejligt, men også en størrelse arrangement, som kræver en del planlægning og logistik, og ikke mindst fantasi, når man skal lægge et program, der kan passe til familier med børn mellem 0 og 11 år. Rigtigt gode udfordringer....

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post238

Høst?

HjemmePosted by Karin Biering 18 Sep, 2009 21:11
Det er snart efterår og tid for masser af ovnbagte rodfrugter. Jeg havde købt flere forskellige men ingen rødbeder, eftersom vi dels har rødbeder i haven og dels snart må hente nogle hos Elin og Knud Erik. Altså ud i haven for at hente forsyninger.
Men.....
....høsten er lidt sølle
(der er to rødbeder på billedet, med ialt 1,5 blad, hvilket nok skyldes rådyrene)

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post237

Hvem er de kendte?

BørnPosted by Karin Biering 17 Sep, 2009 22:17
Johanne har fået sig en bekymring:
"Jeg ved jo ikke nogenting om hvem de kendte er - ALLE de andre* kender Lady Gaga og Sukkerchok, men jeg jo ikke engang hvordan de ser ud!"

Vi kan nu vælge mellem flere forskellige svarmuligheder:
1:Googl dem (altid mit førstevalg)
2:Glem det, det ved vi heller ikke, og det er ikke vigtigt!
3:Købe et blad til hende (hvilket?)
4:De er bare en social konstruktion, så hvordan synes du de ser ud?

* "ALLE de andre" er en samlebetegnelse for mindst en anden person i klassen, tidligere også anvendt i sammenhængen: "ALLE de andre har en trampolin"

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post236

Oprydning og lektier

HjemmePosted by Christian Biering 12 Sep, 2009 15:06
Endelig en lørdag hvor vi ikke skulle andet end at være... hjemme. Af samme grund var der også lavet en laaaaang seddel med alle de ting vi skulla og skal gøre i løbet af weekenden.
Indtil videre har huset fået den store overhaling, med oprydning og støvsugning. Johanne har også fået lavet sine ugeopgaver til skolen - på sit ny-opryddede værelse
og efter at Karin havde afleveret Tobias hos hans børnehaveveninde, Thea, så så hun muligheden for at "støtte" Johanne i lektierne i Johannes sækkestol med dagens aviser.

Selv huset kat - Asterix - fandt endelig fundet ro (efter støvsugningen var stoppet) - velplaceret i solen og så den kunne overskue situationen.

Og mig - ja jeg venter nu blot på at Johanne og Karin bliver færdige, så vi kan få noget kakao og jeg kan komme op i stuen og spille mit nye Wii-spil.

Dejligt med en effektiv weekend smiley

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post235

Forsinket Bryllupsrapport

GenereltPosted by Karin Biering 08 Sep, 2009 22:00
Forrige lørdag var vi til Bryllup i København hos Iben og Klaus, som er en del af konfektligaen. Vi burde jo forlængst have blogget om den fantastiske fest, men vi har ventet på et foto, som kommer her (fotograf: Signe)Velsignelsen var i Brorsonskirken, og festen i Apotekerforeningen.

Jeg har glædet mig til at skrive om maden, for JEG HAR ALDRIG smagt så eventyrlig, fantastisk, underlig (?), fantasifuld mad. Temaet var vist nok "Nyt Nordisk Køkken møder Spejder", men hovedvægt på det første, spejderdelen bestod i at vi alle skulle ud og stege moskusokse på bålfade i gården under hovedretten. Kokken hedder Thomas (og er iøvrigt gift med min kollega Stine, som også er Ibens gamle gymnasieveninde):

Her kommer menuen, det er ikke det hele jeg ved hvad er, men det hele smagte godt:

Appetizer planke

Røget rensdyr m. tørrede skovjordbær og tørret gran
Kantarel toast m. brombær
Krabberulle – sødskærm filo/pandekage, creme f, forårsløg
Ristet rugbrød m. rimmet rødbedelaks æble - peberrod og skyr

To slags brød med svampecreme og ramsløg-salt

Forret 1

Hummersuppe i glas shotglas, tilsmagt med æble
Stegt jomfruhummer, fennikelnugget, fennikel-perlebygotto, friteret tang, smørsauteret kveller

Termokrus

Kammusling, ramsløgsstøv og brunet smør

forret 2

fisk – herre: Stegt knurhane m. porrestøv, dampet sennepsporre, tørret skagenskinke, hyldekapers, dildskærme og tallerkensmækker

fisk – damer: Stegt havtaskekæbe m, ærtepure og ærteskud og blomster

Mellempetriskål

Grangele, ribsgele, frysetørret jordbær og hindbær, havtornbær, tørrede blåbær, kandiseret gran

hovedret

Moskusokse på pind – grill selv
Vagtler med gris, hyben og rønnebær
Feldsalat m. multebærdressing
Gulerod i gulerod – kørvel- tørrede sure skræller kørvel
Små kartofler m . karl-johan/tyttebær vinagrette, skovsyre, rugbrødsbaconjord
Bagt kålroemos m. violer
Gulebeder m. hasselnødder
Sauce på krondyr, moskus, rensdyr og kalv

- og hvad så med desserten?
Den havde Iben og Klaus ønsket sig fra konfektligaen (med supportere); en stor kage med en avisside trykt på marcipan, dette var en overraskelse:
Vores praktiske bidrag var desværre begrænset, da kagen blev lavet fredag, men vi leverede jyske blåbær, som kan være svære at skaffe på Nørrebronx.

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post234

Efterårsweekend

UdePosted by Karin Biering 08 Sep, 2009 21:16
Vi har tilbragt weekenden i sommerhuset, efter en lang række weekender med festivitas, var denne weekend blank for aftaler. Vejret har mildest talt været ringe, så vi har primært spillet masser af spil, læst, malet, spist klassiske sommerhusretter såsom pizza og æbleskiver (hver for sig!) og Johanne og jeg har lavet en masse ekstra rønnebærkranse til fuglemad. Vi gik dog også en enkelt tur; Christian var så heldig at hans ur gik i stykker for et par uger siden, så han har købt et nyt, som er et løbeur med indbygget GPS og meget andet gejl, så uret fik en del opmærksomhed undervejs: Nu kender vi f.eks. de præcise koordinater for hurtigbroen, og vi ved at Tobias går ca. 4 km i timen og at Johanne kan løbe 7,4 km/timen med en maxhastighed på 14,7 km i timen. Søndag var vi på inviteret rov i Elin og Knud Eriks hindbærbed og fik fryseren fyldt med lækre hindbær, samt en pose gulerødder og porre. Senere har vi fået lov at komme og hente nogle rødbeder, for jeg er kommet til at love Johanne at hun selv må prøve at sylte dem.

  • Comments(0)//blog.ellesvinget18.dk/#post233
Next »